Európa szerte drágultak a szállodák

2011.07.08. 16:04

A nyári üdülési szezon kezdetén a nyaralóknak mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk: miközben az európai nagyvárosokban általában csökkentek a szállodaárak júliusban az előző hónaphoz képest, az üdülőhelyeken többnyire jelentősen emelkedtek - derül ki a magát Európa legnagyobb szállodai portáljának nevező Trivago árindexéből.

Egyes spanyol üdülőhelyeken - Ibiza, Mallorca - 50-104 százalékkal kell többet fizetni a szállásért, mint júniusban. Hasonló a helyzet a Kanári szigeteken is, ahol 25-45 százalékos drágulást mutatott ki egyes szállodákban a Trivago.

A görög szigeteken 24-33 százalékkal többet kell fizetni a szállásért, mint júniusban, Athénban viszont átlagosan 14 százalékkal kevesebbet.

Ugyanakkor a Trivago árindexében szereplő ötven európai nagyvárosból 45-ben csökkent a szálláshelyek ára: 28-11 százalék közötti mértékben. A legjobban Prágában estek az árak, 28 százalékkal, Rómában 20 százalékkal, Madridban 18 százalékkal. A vizsgált városok közül Amszterdamban csökkentek legkisebb mértékben az árak, 11 százalékkal.