Nem szívesen utazunk Európán kívülre

2011.07.11. 11:41

Leginkább Magyarországon vagy Európában szeretünk nyaralni a K&H khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös online kutatása szerint. Az utazási irodák slágereinek számító észak-afrikai országok és Törökország a megkérdezettek körében szerény népszerűségnek örvendenek. A magyar utazók körében az ismerős és közeli utazási célpontok a legkedveltebbek.

A portál és a GfK Hungária közös, ”Biztosítási trendek” elnevezésű kutatásának online felmérése szerint az utazások célpontjai alapján összeállított lista első helyezettje a belföldi üdülés (32 százalék), ezt Ausztria követi (26 százalék), majd Horvát-, Olasz- és Németország hármasa (13-14 százalék). Jól látható, hogy Európa az üdülési célú utazások fő terepe, a többi kontinens eseti jelleggel szerepel a listán. Az elmúlt 12 hónapban az üdülések 84 százalékát európai országban töltötték a megkérdezettek.

„Az üdülni vágyó magyarok tudatosan kerülik a kockázatokat a nyaralás kapcsán. A közeli, ismerős helyszíneket preferálják, hiszen ezek egyrészt kevésbé drágák, másrészt több információ áll róluk rendelkezésre” – mondta a felmérés alapján Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

A biztosító közleménye kitér arra: a nyugodt kikapcsolódást keresők számára különösen fontos az utasbiztosítás, de azok, akik az aktív időtöltést, a kalandos utazásokat kedvelik, az extrém sportokat is szívesen kipróbálják, némi különdíj ellenében kiterjeszthetik az utasbiztosításukat az olyan, hobbiként űzött veszélyes sportok miatt bekövetkező károkra is, mint a vadvízi evezés, a hegy- vagy sziklamászás, a quadozás és a vízisízés. Aki nem éri be az alap szintű biztosítással, még az esetleges jogi eljárás vagy jogvédelmi segítségnyújtás felmerülő költségeire, vagy harmadik személynek okozott bizonyos felelősségi károkra is kap fedezetet.