228 millióból teremnek munkahelyek Szolnok környékén

2011.07.19. 13:06 Módosítva: 2011.07.19. 13:07

Tizennyolc Jász-Nagykun-Szolnok megyei mikro-, kis- és középvállalkozás 228 millió forint támogatást nyert munkahelyteremtő beruházásokhoz a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett pályázaton, sikeres befejezés esetén a támogatással együtt 344 millió forintos fejlesztés valósul meg.

Jenei Marianna, a térség munkaügyi központjának sajtóreferense kedden az MTI-nek elmondta, a 2011. november 30-ig megvalósítandó beruházások révén 152 új munkahely jön létre a megyében.

A legtöbb nyertes vállalkozás Szolnokon működik. Ezek közül például a 11 új dolgozó foglalkoztatását vállaló Tónusbau Kft. 26,5 millió forint értékű építőipari gép beszerzésére kapott 18,5 millió forint támogatást.

További három szolnoki vállalkozás papírtekercs-vágó gépet, festékkeverő eszközöket és gyártási eljárást, valamint varrodai gépeket vásárol együttesen több mint 40 millió forint támogatással, 27 új munkahelyet teremtve.

Legtöbb új munkahelyet - szám szerint 16-ot - a sóspálcikákat készítő Keve-Snack Kft. hozza létre. A túrkevei társaság 20,3 millió forint támogatást nyert, és egy új sütőipari gyártósor munkába állításával bővíti kapacitását.

A jászberényi Azzurro Hatvan Kft. 15 ember foglalkoztatását vállalta, annak köszönhetően, hogy egy 31 millió forintba kerülő rakodólap szárító és hőkezelő berendezés megvételéhez 21,4 millió forint támogatást ítéltek oda a cégnek.

Támogatással épül meg a megyén belül Túrkevén a Kevefém Kft. ipari csarnoka, illetve Abádszalókon egy mezőszemerei cég péksége, épületbővítéssel.

A nyertes Szolnok megyei pályázók közül összesen tizenkettő tudta igénybe venni azt a lehetőséget, hogy nem kellett fedezetként biztosítékot felajánlania.

A támogatást élvező cégeknek a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat az eredeti foglalkoztatási célnak megfelelően, a beruházás befejezésétől számított 3 évig kell folyamatosan fenntartani és működtetni.