Stratégiai megállapodást kötött a CIG és a Gránit Bank

2011.07.20. 10:31

Stratégiai megállapodást kötött a Járai Zsigmond nevéhez kötődő CIG Pannónia Életbiztosító és leányvállalata, a nem-életbiztosítási tevékenységgel foglalkozó CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító a Demján Sándor érdekkörébe tartozó Gránit Bankkal - közölte a CIG Pannónia a BÉT honlapján.

A felek célja, hogy a lehetséges szinergiák kihasználása érdekében összehangolják működésüket, lakossági és vállalati ügyfeleinek közösen nyújtsanak szolgáltatásokat.

Az együttműködés keretében prémium pénzügyi szolgáltatással, bankkártyához-, jelzáloghitelhez kapcsoltan értékesíthető biztosítási csomagokkal, KKV vagyon- és felelősségbiztosítási termék csomagokkal kívánnak megjelenni a piacon. Céljuk, hogy folyamatosan bővítsék az együttműködés területeit.

A három cég szándéka továbbá a közlemény szerint, hogy új, eddigi szolgáltatási körbe nem tartozó termékek és szolgáltatások közös fejlesztésében és tevékenységeik által idáig nem fedett pénzügyi közvetítői piacokra való belépésen is működjenek együtt.

Ez nem az első lépcsője a cégek közötti együttmúködésnek, már május 30-án bejelentették, hogy kisebbségi részesedést kívánnak egymásban szerezni. Akkor azt mondták, hogy a stratégiai együttműködés részleteit 30 napon belül kidolgozzák, de a mostani közleményben még mindig az áll, hogy "a kölcsönös tulajdonszerzés részletei a jövőben kerülnek kidolgozásra".