Homályban maradnak a Balaton új urai

2011.08.03. 19:29

"Jó lehetőséget látunk a balatoni portfólió átvételében, ám alapvetően nem a program megvalósítása miatt döntöttünk a befektetésről" - nyilatkozta az SCD Csoporttól a Magyar Turisztikai Holding Zrt.-t (MTH) megvásároló Turisztika Hungária Kft. tulajdonos ügyvezetője, Nagy Gábor az MTI-nek szerdán. "Úgy gondoljuk, a válságidőszak után, talán középtávon az MTH magasabb értéken kelhet el a mainál, akár fejlesztések nélkül is, de ehhez arra van szükség, hogy a portfólió minden elemét tovább működtessük", – tette hozzá.

A Turisztika Holding a tegnap bejelentett tranzakcióval több mint 170 hektárnyi balatoni telekhez, ezen belül kilenc kilométernyi vízparti szakaszhoz jut: a több mint 20, jelenleg zömében kempingként üzemelő terület korábbi gazdája, az SCD Group tulajdonosa, Jászai Gellért 120 milliárd forintot meghaladó fejlesztési tervet álmodott a Balaton köré. Az üzletember az Indexnek nyilatkozva azt mondta, bízik benne, hogy azzal, hogy a terület egyben maradt, megvalósulhatnak a fejlesztések, ha neki ez a válság miatt ellehetetlenült hitelezés miatt nem is sikerült.

Arra vonatkozóan, hogy kik és milyen tőkeerővel állnak a cégjegyzék szerint 2011. július 28-án 500 ezer forintos törzstőkével bejegyzett Turisztika Hungária Kft. mögött, az ügyvezető Nagy Gábor annyit válaszolt, a társaság nem a tulajdonosai által szeretne megjelenni a hazai médiában.