Csődökből érkezik a MÁV új pénzügyi igazgatója

2011.08.25. 11:02

Augusztus 22-e óta új pénzügyi igazgatója van a MÁV-nak Bádonfainé Szikszay Erzsébet személyében, írja az iho.hu, az Indóház online kiadása. Az állami vasúttársaság új pénzügyi vezetőjének a szakmai előélete meglehetősen szokatlan, két előző munkahelyének is pénzügyi nehézségei voltak, írja az Indóház online.

Bádonfainé számos vállalatnál tevékenykedett eddigi pályafutása során, elsősorban a magánszférában. Dolgozott a távközlési szektorban érintett UTI Rt.-nél, a Nestlénél, a GE-Tungsramnál és a Kereskedelmi Hitelbanknál, valamint az Antenna Hungáriánál. A legutóbbi két munkahelyével viszont, ahogy az iho.hu írja, nem volt szerencséje.

Legutóbb a Walker and Williams Investment Group Hungary Zrt. vezérigazgató-helyetteseként a Tópark Városközpont back office rendszerét irányította. A Törökbálint és Biatorbágy határába tervezett gigantikus ingatlanberuházás azonban, mint korábban az Index is megírta, félbemaradt. Ennek oka az volt, hogy a 2008-ban kezdődött hitelválság miatt a finanszírozó bank kilépett a projekt mögül.

A Tópark előtt a KÉSZ Építőipari Zrt. általános vezérigazgató-helyetteseként a kivitelezési projektek finanszírozását és kockázatkezelését irányította. A KÉSZ-holdingnak is voltak pénzügyi nehézségei, a csoport egykori központi cége, az időközben Recons Kft.-nek átnevezett társaság csak csődeljárással menekült meg. A cég a hitelezői követeléseiből végül csak a tőkekövetelések húsz százalékát fizette ki.