Elfordulnak tőlünk a befektetők

2011.09.26. 07:55 Módosítva: 2011.09.26. 10:51

Mivel Magyarország már nem szavatolja a befektetések jogbiztonságát, a befektetők elfordulnak Magyarországtól és az Erste Group az üzleti fejlesztésekre szánt forrásokat nem Magyarországon fekteti majd be – nyilatkozta Andreas Treichl, elnök-vezérigazgató a Napi Gazdaságnak.

A lap hétfői számában Andreas Treichl elmondta azt is, hogy a régiós befektetések rövid távon inkább Csehországba, Romániába vagy Szlovákiába vándorolnak.

"Magyarország jelentős része piacunknak. Bankunkat kétszáz évvel ezelőtt alapították, és ügyfeleinkkel együtt már számos gazdasági válságot átvészeltünk" – közölte az Erste Group elnök-vezérigazgatója. Andreas Treichl hangsúlyozta, az Erste Bank stratégiája hosszabb távú és független a rossz politikai döntésektől.

A Napi Gazdaság beszámolt arról is, hogy a hitelpiacot sújtó rendkívül kedvezőtlen gazdasági és szabályozási körülmények miatt az Erste Bank Hungary Zrt. október 1-jétől megszünteti együttműködését hitelközvetítő partnereivel.

Treichl ugyanakkor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az Erste Bank továbbra is partnerként áll magyarországi ügyfelei mellett, nem vonul ki Magyarországról, és megvédi betétesei érdekét.