Minden mozdíthatót eladnának a végtörlesztők

2011.10.11. 07:26

A végtörlesztés lehetőségével megnőtt a kínálat a lakások mellett az üdülők, a használt autók és az ékszerek piacán is, írja a keddi Népszabadság.

A lapnak Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője azt mondta: több jel is utal arra, hogy a végtörlesztés lehetősége hatással van az ingatlanpiacra. A Balatonnál és a Velencei-tónál is nőtt az utóbbi hetekben a kínálat. A nyaralójukat régebb óta árusítók közül pedig többen is jelezték: hajlandóak akár jelentős árengedményre is, ha az ingatlanért az év végéig, a végtörlesztési lehetőség határidejéig fizet a vevő.

Déry Attila megemlítette azt is: elsősorban a fővárosban vannak olyan ügyfeleik, akik eddig kiadták második lakásukat, házukat, ám a végtörlesztés érdekében annak eladása mellett döntöttek.

A járműpiacot sem hagyta érintetlenül a végtörlesztési lehetőség - írja a lap - a megkérdezett használtautó kereskedők közül többen jelezték, hogy az utóbbi hetekben nőtt azok száma, akik gyorsan, készpénzért akarnak túladni kocsijukon.

Az eladók számának határozott emelkedéséről számoltak be a Népszabadságnak a nemesfém-felvásárlással foglalkozó cégeknél is.