Szenvednek a budapesti szállodák

2011.11.22. 09:44

41 európai város szállodáinak idei eredményeit tekintve a budapesti hotelek a lista végén kullognak, mind az átlagárat, mind az átlagos foglaltságot, mind az egy kiadható szobára eső bevételt tekintve.

Az STR Global jelentése valamint a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján állította össze a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a legfrissebb trendriportot a nemzetközi és hazai szállodaipar 2011 első kilenc havi teljesítményéről.

A riport szerint Ausztrália és Óceánia, Délkelet- Ázsia, Dél-Amerika szállodái mutatják a legjobb teljesítményt, tehát azon kontinensek, régiók szállodáinak teljesítménye kiemelkedő, ahol a gazdasági növekedés is jelentős volt. Igaz, Európa szállodáinak teljesítménye a kiemelkedően jó szeptembernek köszönhetően kezd felzárkózni a vezető kontinensek teljesítményéhez.

A magyarországi szállodák szeptemberben a többi Közép – Kelet európai országhoz hasonlítva közepes teljesítményt mutattak, de a vizsgált időszak átlagát nézve a vizsgált öt ország között csak a negyedik helyet érték el. Aki a részletes adatokra is kíváncsi, ide kattintson.