Látványosan javult a Malév eredménye

2011.11.25. 17:04

A Gazdaság.hu információ szerint erőteljes pozitív fordulat következett be a Malév eredményiben az elmúlt hónapokban. A múlt évhez képest a jegyárbevételek többmilliárd forintos növekedését érte el a légitársasság az elmúlt hónapokban, pedig eggyel kevesebb géppel repülnek.

A gazdasági hírügynökség információi szerint szeptemberben a tavalyit 851 millió forinttal meghaladva 9,06 milliárd forint jegyárbevétele keletkezett a társaságnak, októberben pedig a tavalyi 7,5 milliárddal szemben csaknem 9,7 milliárd forintot kaszált az állami légitársaság.

A Malév a kapacitáskihasználtságát is rendkívüli mértékben javította,  gépei az utóbbi hónapokban 75 százalék fölötti kihasználtsággal repülnek, ami meghaladja az európai átlagot. A jó eredményekben minden bizonnyal szerepet játszott, hogy a Malév ősztől modernebb bevétel-előrejelző és optimalizáló rendszert üzemelt be.

A társaság javuló teljesítménye jó ajánlólevél lehet egy esetleges vevő számára. Az állam ugyanis régóta szabadulna az eddig folyamatosan erősen veszteséges vállalattól. Nemrég újabb 4,2 millárd forint likviditási hitelt folyósítottak a légitársaságnak.