800 ezrenél is kevesebben válthatnak biztosítót

2011.12.01. 08:05

Ma éjfélig mondhatják fel meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat az autósok, és év végéig köthetnek újat. Nemcsak a díjak, de a kis megtakarítás miatt a biztosítót váltók száma is jelentősen elmaradhat a korábbi évekétől - írja a Napi Gazdaság.

Elméletileg ma éjfélig mondhatják fel meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat (kgfb) az autósok, de az alkuszok döntő többsége már nem fogad be új felmondást, mert nem érkezne be határidőre a biztosítóhoz. Mivel azonban az alacsony bázis miatt már nem annyira vonzó az ügyfelek számára az idei 25-30 százalékos újabb díjcsökkenés, várhatóan jóval kevesebben váltanak idén biztosítót, mint az előző két esztendőben.

A piacon 800 ezer alá várják a váltók számát, közülük kevesebb mint 10 százalék mondta fel úgy a biztosítását, hogy még nem választott új biztosítót. Erre év végéig még lehetőség van, de épp ezen ügyfelek kis aránya miatt várhatóan már nem lesz nagy verseny értük decemberben. A Netrisk adatai szerint idén az Uniqa hajtotta végre a legnagyobb díjcsökkentést, és a biztosító szinte minden számításban az első helyeken szerepelt a kalkulációkban. A nyertesek (több érkező ügyfél, mint távozó) közé sorolja magát a Genertel, a Magyar Posta Biztosító, a Wabard és visszafogottan a KÖBE is, a tavalyi kampány nyertese, a K&H Biztosító viszont az Unionhoz hasonlóan stagnálásra számít.