Nem kapcsolták ki a fűtést a nem fizetőknél

2011.12.06. 09:40

A Dalkia Energia a múlt hét folyamán tizenhárom intézménynél helyezte kilátásba december 1-i hatállyal a hőszolgáltatás korlátozását, vagy felfüggesztését a lejárt és ki nem fizetett számlák miatt.

„Az ultimátum lejárta előtt azonban szinte minden érintett fenntartó szervezettől megnyugtató ígéretet kaptunk a hátralék rendezésének üteméről, így a szolgáltatás megszakítás nélkül folytatódott. Két intézménynél a tárgyalások elhúzódása miatt elindult a meleg víz korlátozás, de köszönhetően a sikeres egyeztetésnek, rövid időn belül mindenhol visszaállhatott a szolgáltatás” – jelentett be Asztalos Andrea, a Dalkia Energia Zrt. kommunikációs igazgatója.

A Dalkia Energia múlt heti bejelentése szerint a közelmúltban több mint 25 település intézményeivel sikeresen folytatott egyeztetéseket a tartozások átütemezéséről, és azok befizetéséről, azonban hat településen nem jártak sikerrel.

„Minden esetben szorgalmazzuk a konzultációt, tapasztalatunk alapján csak ez vezethet eredményre. Közös érdekünk, hogy a szolgáltatott területeinken elégedettek legyenek a felhasználók, mind az üzemeltető önkormányzatoknak, mind  a Dalkia Energiának  az a célja, hogy megfelelő ellátást biztosítson a lakosság számára” – tette hozzá a kommunikációs igazgató.