Marad a Raiffeisen

2011.12.13. 07:21

Magyarországon a Raiffeisen Bank International eddig csaknem 300 millió eurós veszteséget szenvedett el, ám a bank továbbra is kitart legrégebbi akvizíciója mellett, mondta a Napi Gazdaság keddi számában megjelent interjúban Herbert Stepic elnök-vezérigazgató.

Úgy vélte, jelenleg nem bankbarát a magyar szabályozási környezet, a bankadó minden összehasonlításban kiemelkedően magas, és jelezte: folytatják azokat az uniós és helyi szintű erőfeszítéseiket, amelyeket a végtörlesztést lehetővé tévő jogszabállyal szemben, illetve a bankoknál keletkezett veszteségek kompenzálása érdekében tettek.

Herbert Stepic a Magyar Bankszövetség és a kormány között folyamatban lévő tárgyalásokat nem kívánta kommentálni, mint mondta, olyan hosszú távú megoldást szeretnének találni a devizahitel/jelzáloghitel kérdésre, ami a magyar gazdaság számára előnyös.

"A kialakult helyzet a Raiffeisen-csoportnak sok idegeskedésbe és sok pénzbe került. Ugyanakkor továbbra is elkötelezettek vagyunk a magyar piac iránt." - fogalmazott.

Mint ismert, a Raiffesienhez hasonlóan osztrák kötődésű Erste múlt héten bejelentette, veszteségei miatt komoly leépítésre kényszerül. 450 embert elküldenek, és a fiókjainak a negyedét bezárja. Korábban a CIB is bejelentette 11 fiók bezárását.