Lecsapnak a kínai büfékre

2011.12.16. 14:45

A közelmúltban feltárt szabálytalanságok miatt az év hátralévő részében kiemelten ellenőrizik az üzletközpontokban, bevásárló centrumokban működő ázsiai vendéglátóhelyeket – közölte Farle Csaba, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság vezetője pénteken Szegeden.

Az utóbbi hetekben rendkívüli higiéniai hiányosságok és több tonna azonosítatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszer felhasználása miatt több kínai büfét is bezártak az ellenőrző hatóságok – mondta a szakember az egyik szegedi bevásárlóközpontban található kínai étteremben lezajlott vizsgálat után.

A sorozatos szabálytalanságok után rendelte el a Vidékfejlesztési Minisztérium az ázsiai vendéglátó létesítmények fokozott ellenőrzését, elsősorban a speciális élelmiszereket, a különleges, a magyar ízléstől lényegesen eltérő állatok húsának eredetét és felhasználását, valamint az ázsiai konyhára jellemző főzési eljárásokat vizsgálják meg.