Selmeczi: Visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek

2012.01.05. 15:33 Módosítva: 2017.01.10. 15:27

„Mi arra készülünk, hogy az IMF-fel való tárgyalások eredményre vezetnek, egy védőhálóban szeretnénk megegyezni a IMF-fel, és akkor nem lesz szükség a B forgatókönyvre" - mondta Selmeczi Gabriella csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott, aki egyben a Fidesz szóvivője, egy az IMF-tárgyalásokra vonatkozó kérdésre azt mondta: természetesen mindegyik helyzetre van forgatókönyvük.

„Magyarország stabil gazdasági alapokon áll, ki tudjuk védeni ezt a napokban tapasztalható pénzügyi támadást is" - mondta Selmeczi Gabriella. Hozzátette: „Látszik az is, hogy január 2-án még béke és nyugalom volt a piacokon és a tőzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot".

„Magyarországnak erős kormánya van, több mint kétharmados többséggel kormányozza a koalíció, több forgatókönyvünk van, megvédjük az országot ezektől a támadásoktól. És bármilyen döntés születik, akár IMF-fel vagy IMF nélkül, minden a magyar családok érdekét fogja szolgálni" - jelentette ki.

A forint mélyrepülése folytatódni fog mindaddig, amíg a magyar kormány nem biztosítja, illetve bizonyítja egyértelműen, hogy tiszteletben tartja a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét, és amíg nem vonja vissza az új alaptörvény nyugati típusú demokráciát csorbító passzusait, mondta még szerdán az Alapblognak a világ egyik vezető befektetési bankja, az amerikai székhelyű Morgan Stanley fő devizapiaci stratégája. Hans Redeker úgy vélte, „szédületes butaságot” beszélnek azok, akik feltételezik, hogy a gazdaságilag és politikailag erős országok vagy komoly befektetői csoportok bármelyike érdekelt lehet az euróövezet széthullásában.