Beolvasztással terjeszkedik a Járai-kassza

2012.01.30. 14:29 Módosítva: 2012.01.30. 15:23

Április 1-jén egyesül a Mobilitás- és a Pannónia Nyugdíjpénztár. Ez lényegében a Mobilitás beolvadását takarja a Járai Zsigmond nevéhez kötdő CIG Pannonia cégcsoportba. Az egyesülést követően létrejövő cég bekerül az első öt közé a hazai önkéntes nyugdíjpénztári piacon – tájékoztatta a Mobilitás az önkéntes kassza tagjait.

A CIG tavaly márciusban írt alá egy stratégiai együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot a Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztárával (VIT). Később a VIT felvette a Pannonia Nyugdíjpénztár nevet, a Mobilitás tehát a VIT utódszervezetébe olvadhat most be.

A Mobilitás munkáltatói hátterű nyugdíjpénztárként kezdte meg működését, és 2000. december 13-ig zárt pénztárként működött. A pénztártagok kizárólag a MOL Rt. és leányvállalatainak dolgozói közül kerülhettek ki. A nyitás után is a Mol maradt a legnagyobb munkáltató, de a Mobilitás adatai szerint jelenleg mintegy 200 munkaadóval állnak kapcsolatban, például az E. On-nal, a Nokiával, az Alcoával és a GE-vel.

A pénztár honlapján fellelhető legutóbb nyilvánosságra hozott 2010. év végi adatok szerint a kassza nyolcezer pénztártag 14 milliárd forintra rúgó megtakarítását kezelte.