Élénkült a kiskereskedelem

2012.03.26. 09:52 Módosítva: 2012.03.26. 10:13

A kiskereskedelmi forgalom volumene az idén januárban 0,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit; nőtt a forgalom az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, valamint a bútor és műszaki cikk üzletekben, csökkent viszont az üzemanyagtöltő állomásokon - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

A KSH tájékoztatása szerint az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelemben az idén januárban 562 milliárd forint értékű árut forgalmaztak.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek eladásai januárban 1,1 százalékkal meghaladták az előző év januári szintet. A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene 2 százalékkal emelkedett.

Az üzemanyagtöltő állomások eladásai továbbra is csökkenést mutattak, az üzemanyagok folyamatos drágulása következtében - mutat rá a KSH.

Az egy hónappal korábbihoz mérten - a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint - a kiskereskedelmi forgalom volumene lényegi elmozdulást nem mutatott.