Zongorát foglalt le adótartozás fejében a NAV

2012.03.26. 17:07 Módosítva: 2012.03.26. 17:08

Zongorát, bútort és készpénzt is lefoglaltak a végrehajtók egy játékautomatákat is üzemeltető cég gödöllői "talponállójában" a befizetetlen játékadó egy része fejében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közép–magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a vendéglátással foglalkozó vállalkozás több tízmilliós bevételre tett szert játékautomaták üzemeltetéséből, az ahhoz kapcsolódó játékadót viszont nem fizette meg. A társaság bevallásai alapján feltételezhető volt, hogy a gödöllői "talponállóban" működő játékgépekben számottevő készpénz található, azonban az ott dolgozó alkalmazott magatartása miatt első alkalommal meghiúsult a foglalás – írta a NAV.

A végrehajtók másodszor is visszatértek a kft. üzletébe, ezúttal a szerencsejáték-felügyeleti revizorokkal közösen, mivel ők jogosultak a játékgépek felnyitására, s a gépekben található pénzt a helyszínen lefoglalták.

A társaság az eddig meg nem fizetett játékadó teljes megtérüléséig további végrehajtásra számíthat – olvasható a közleményben. A társaság az eddig meg nem fizetett játékadó teljes megtérüléséig további végrehajtásra számíthat – olvasható a közleményben.