Háromhetes mélyponton a forint

2012.03.29. 16:56 Módosítva: 2012.03.29. 17:12

A reggeli viszonylagos stabilitás után kezdetben még erõsödni tudott a forint, majd mivel a nemzetközi hangulat egyre romlott, a forint esésbe kapcsolt. Délután ezt újabb hullám követte, amelynek nyomán az euróval szembeni jegyzések 295-ig emelkedtek. Utoljára három hete volt ilyen gyenge a forint - írja a portfolio.hu.

A magyar állampapírok piaca is követi a forint gyengülését és a nemzetközi hangulat romlását - fejtette ki a portfolio.hu érdeklődésére egy elsődleges forgalmazó állampapírkereskedője. Tájékoztatása szerint a csütörtöki kereskedésben 15-20 bázisponttal kerültek feljebb a hozamok, de nincs rendkívüli eladási hullám, és pánikról sem lehet beszélni. A kötvénypiac most csak leköveti az eseményeket, nem ez a kiváltó ok - tette hozzá. A 10 éves államkötvény hozama 9 százalék fölé ment. A kereskedő szerint most az a kérdés, hogy ez egy trendforduló kezdete és egy új sávban kötünk-e ki. Úgy véli, hogy 1-2 napig folytatódhat ez az idegesebb kereskedés.

Elfogyott a lendület a magyar IMF-sztoriból. A befektetők most elteszik a történetet az asztaluk fiókjába és addig elő sem veszik, amíg nincs a szerződésen pecsét - magyarázta a kereskedő, akinek véleménye egybeesik egyes elemzői véleményekkel, miszerint a befektetők most "hiszem, ha látom" magatartást vesznek fel.