Elrontották az Auchan játékát

2012.05.11. 15:28
Kissé elszámolták magukat az áruháznál: egy május végéig tartó nyereményjáték legjobb ajándékai már a harmadik napon elfogytak, és bár azóta biztosítottak újakat, sokan hoppon maradtak - míg az első napokban négy-öt vásárlás után egy TV-t is haza lehetett vinni, most egy egynapos fitness-bérletért ennek több mint négyszeresét kell levásárolni. A vásárlók zúgolódnak, az Auchan nem számított ekkora sikerre.

A várt nyeremény nélkül maradt sok vásárló, az áruház Facebook-falát pedig elárasztották a méltatlankodó kommentek, miután valószínűleg nem a terveknek megfelelően sült el az Auchan nyereményjátéka.

Elkalkulálták

A "Gazdálkodj OkAuchan" játékban minden 5000 forint feletti vásárlásért jár egy sorsjegy, amivel bár közvetlenül is lehet vásárlási utalványt vagy wellness-hétvégét nyerni, az igazán nagy durranás az akcióhoz kapcsolódó online játék: itt kérdésekre válaszolva lehet pontokat gyűjteni. Ha sikerül válaszolni a nem túl bonyolult kérdésekre, akkor utalványonként tapasztalataink szerint mintegy 20-30 pontot kaphatnak a játékosok.

Okosan, játékosan
Okosan, játékosan

A játékban eredetileg 60 pontért már telefont és háztartási gépeket, 150-ért pedig már televíziót lehetett kapni. Ez azt jelenti, hogy mivel az első kört sorsjegy nélkül is megkapjuk, akár egy vásárlással is lehetett nyerni egy telefont, négy pedig már elég volt egy tévéhez is.

Meglepődtek

Ez így is maradt egészen az akció harmadik napjáig, amikor a Nívó blog szerint egyszercsak elfogytak a nyeremények - hiába tart a nyereményjáték elvileg május végéig, hetedikén a játékosok már semmit sem láttak a választható ajándékok között.

"Mi magunk sem hittük, hogy ekkora sikere lesz a játéknak" - kommentálta az esetet az Indexnek Guillemot Katalin, az Auchan szóvivője.

Töltik, de mivel

Ugyan az eredeti nyeremények elfogytak, azóta újak kerültek a helyükre - ez azonban az áruház Facebook falán megjelenő vélemények nagy része szerint nem sok vigaszt nyújt a vásárlóknak: míg korábban 150 pontért már TV járt, az új nyeremények között egy egynapos fitness bérletért például 750 pontot kell adni.

Zúgolódás a Facebookon
Zúgolódás a Facebookon

"Természetesen az lenne az ideális, ha mindent 0 és 20 pont között lehetne megkapni, de ezt sajnos nem tudjuk biztosítani" - mondta Guillemot Katalin, aki szerint folyamatosan töltik fel nyereményekkel a játékot, így azok május végéig nem fognak újból elfogyni. Az ugyanakkor, hogy a korábbi slágernyeremények újból elérhetőek lesznek-e, a beszállítókkal folytatott tárgyalások eredményétől függ a szóvivő szerint.