Nyár közepén tűnik el a Cora-felirat

2012.05.29. 08:30

Nyár közepén kapnak Auchan márkanevet a Cora-áruházak, utóbbi márka használati joga néhány héten belül lejár. Az Auchan megerősítette, mindegyik átvett áruházat tovább működteti. A Cora felvásárlásával az Auchan árbevétele megközelítheti a 300 milliárd forintot, írja a Napi Gazdaság.

A cég jelenleg azt térképezi fel, milyen − saját rendszerébe illeszthető − szolgáltatásokat és termékeket venne át a Corától. A lánc emellett azt is vizsgálja, hogy az Auchan rendszerét miként lehet átültetni a Cora-áruházakba − ennél többet azonban egyelőre nem árult el az integrációról Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

A piacon több pletyka is kering arról, hogy egy-egy Corából esetleg raktárbázis lesz, ezt azonban Gillemot kategorikusan cáfolta, mint mondta, mind a hét áruházat megtartják és a munkavállalók létszámát sem kívánják csökkenteni. Az Auchan-rendszerre való átálláshoz ugyan szükség lesz némi átalakításra a Coráknál, ez azonban egyetlen üzlet bezárását sem jelenti.

A Cora-áruházak felvásárlásával az Auchannak 19 egysége lesz Magyarországon, a Cora-akvizícióval 5-7 éves expanziót hajtott végre a lánc. A cégnek ezen kívül egyetlen fejlesztése van még függőben, Győrben az önkormányzat már zöld utat adott az építéshez, ám a plázastop miatt a nemzetgazdasági tárcának is rá kell bólintania a beruházásra.

A Cora felvásárlásával az Auchan árbevétele megközelítheti a 300 milliárd forintot, piaci súlya azonban így sem fenyegeti majd a Tesco−CBA−Coop hármast a toplistán. A lánc lényegében a Sparral kerülne azonos forgalmi pozícióba, a két cég azonban ugyanakkor nem tekinthető egymás közvetlen konkurensének.