A Vodafone is áthárítja a telefonadót

Index/portfolio
2012.05.30. 08:54

Az új telefonadó egy újabb súlyos teher, amit a társaság ezúttal már nem tud egyedül vállalni, így a tarifái módosítására kényszerül, áll a Vodafone közleményében. A Telenor után tehát egy újabb szolgáltató is jelezte, nem képes illetve hajlandó lenyelni az új adót, írja a Portfolio.

„A távközlési szektort a hagyományos, minden más céget érintő adók mellett 2010 óta egy különadó, az úgynevezett válságadó is sújtja, amely jelentős hatással van a Vodafone 2013 márciusában záródó pénzügyi évére. Az új telefonadó egy újabb súlyos teher, amit a társaság ezúttal már nem tud egyedül vállalni, többek között azért sem, mert a válságadóval ellentétben itt nem ideiglenes adóról van szó, ezért a Vodafone a telefonadó bevezetése miatt a tarifái módosítására kényszerül” – áll a társaság közleményében.

Mint ismeretes, két hete a Telenor közölte, hogy az új adót érvényesíteni fogja áraiban mindaddig, amíg a szektort sújtó két különadó közül az egyiket kivezetik, mivel az adók havonta mintegy plusz egymilliárd forint adóterhet jelentenének a vállalat számára.