A GYSEV szerződött Közgép-céggel

2012.06.28. 08:05 Módosítva: 2012.06.28. 08:09

A Győr−sopron−ebenfurti Vasút Zrt.-től (GYSEV) új megbízást kapott a Közgép Zrt., illetve az érdekeltségében lévő − a Transdanuvius 2000 Távközlési és Közlekedésautomatikai Építő Kft.-n keresztül −, szombathelyi székhelyű Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezés Építő Kft. (DTB, ami korábban MÁV-cég volt). Utastájékoztató rendszereket telepíthet három vasútvonalszakasz kilenc állomásán, nettó 229,7 millió forintért − derül ki a Közbeszerzési Értesítőből, írja a Napi Gazdaság. A beszerzés becsült értéke nettó 230 millió forint volt, ám az három részteljesítésre, összesen 17 állomás felszerelésére vonatkozott, de a keretösszeg csak az első részre, kilenc állomásra lesz elég. A másik két részteljesítésre magas árajánlatok érkeztek. Csak a DTB tett ajánlatot, a már márciusban aláírt szerződése hat hónapra szól. A DTB utastájékoztató rendszert telepít, hangrendszert, lcd peronkijelzőket, monitorokat, interaktív infooszlopokat és induló-érkező táblákat szállít.

A több vasút-felújítási projektben részt vevő Közgép tavaly augusztusban négy évre, nettó 700 millió forint keretösszegű megbízást kapott a GYSEV-től pályaépítő és karbantartó nagymunkagépes feladatok ellátására, konzorciumtársa a Swietelsky Vasúttechnika Kft.

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép is nyert el új munkát a közelmúltban, ezúttal a West Hungária Bau Kft.-vel és a Geohidroterv Kft.-vel együtt győzött a jánossomorjai hulladékválogató és -kezelő mű építésére kiírt közbeszerzésen, nettó 1,46 milliárd forintos ajánlattal (erről bővebben a napi.hu-n olvashat).