Aurafotóst buktattak le az adóellenőrök

2012.07.09. 18:29 Módosítva: 2012.07.09. 18:32

Egy magát interneten hirdető úgynevezett aurafotóst buktattak le az adóellenőrök Hevesben - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A nő nem adott bizonylatot a szolgáltatás díjáról, százezer forintos nagyságrendű mulasztási bírságra számíthat.

A revizorok egy egészségügyi szolgáltatásokat hirdető honlapról választottak ki az aurafotózást végző vállalkozást. A megadott telefonszámon egy magát diplomás aurafotósként és masszőrként reklámozó asszony adott tájékoztatást az érdeklődő revizoroknak, akik bejelentkeztek egy néhány nappal későbbi időpontra.

Az aurafotós a lakásában fogadta az adóhatóság munkatársait. A fotózás egy webkamerával ellátott, számítógéppel összekötött készülékkel néhány perc alatt megtörtént, majd nő a "lelet" alapján 25-30 percen keresztül értékelte a megvizsgált adóellenőr egészségi állapotát, és jelezte, hogy bizonyos rendellenességeket tapasztal. Egy különleges aromaterápiát javasolt, és egy szert is ajánlott hozzá, ezt a revizor szintén megvásárolta. Az átadott összegről azonban sem nyugtát, sem egyéb bizonylatot nem kapott.

Később kiderült, hogy a nőnek van ugyan adószáma, de alacsony forgalomra hivatkozva már több mint egy éve hivatalosan szünetelteti a vállalkozását.