Részben hatsávos lett az M0-s

2012.07.26. 14:53

Csütörtöktől kétszer három sávot használhatnak a járművek az M0-s körgyűrű M7-es és M6-os autópálya közötti szakaszán, közölte az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. adatai szerint a felújítás és bővítés csaknem 14 milliárd forintba került.

A közlekedés biztonsága érdekében a két forgalmi irányt elválasztó sávba vasbeton terelőfalat telepítettek, így a viszonylag gyakori és általában súlyos kimenetelű korlátátszakításos balesetek valószínűsége ezen a szakaszon minimálisra tehető - olvasható a közleményben.

Szintén csütörtöktől újból használható az M7-es autópálya felé vezető oldalon a 7-es főúti csomópont felhajtóága, és zavartalanul üzemel az Anna-hegyi pihenőhelypár is. Jelezték ugyanakkor, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj után az új szakaszon – forgalomterelések mellett, elsősorban a leállósávon – folytatódnak majd a zajárnyékoló falak építésével és a vízelvezető rendszer korszerűsítésével összefüggő munkák.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a kivitelező C-M0 Konzorcium a meglévő aszfaltburkolat marását, javítását végezte el, megépítette a kötő- és kopóréteget, zajvédő falakat állított és a vízépítési munkákkal is végzett. A 6,6 km hosszú szakasz felújítása mintegy nettó 3 milliárd forintba került. A bővítés keretében a Colas-Hungária Kft. 10,8 milliárdból a déli szektorban 4 új beton burkolatú sávot épített.