Körmenden laboratóriumot adnak át

2012.09.05. 08:21

A több mint 600 millió forint összköltségű beruházás során közel 400 négyzetméter alapterületű analitikai fejlesztő laboratóriumot létesítettek a budapesti székhelyű gyógyszeripari vállalat körmendi gyáregységében.

Az analitikai fejlesztés kulcsfontosságú a gyógyszeripari innovációban, feladata a fejlesztés alatt álló termékek vizsgálatához, minőségellenőrzéséhez elengedhetetlen módszerek kidolgozása. A laboratórium átadásával Körmenden is megvalósítható az integrált termékfejlesztés, így helyben lehetőség lesz a gyógyszerkészítmények fejlesztésének teljes folyamatára.

Az Egis Gyógyszergyár tevékenysége a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és késztermékgyártáson át a kereskedelemig a gyógyszergyártás minden területére kiterjed. Termékeit több mint hatvan országba exportálja, a magyarországi bázisa mellett további 18 országban van saját képviselete. A cég a magyarországi gyáraiban és külföldi irodáiban csaknem négyezer főt foglalkoztat.

A legutóbbi teljes üzleti évében közel 130 milliárd forint volt az Egis árbevétele, amelynek 9 százalékát, mintegy 11,6 milliárd forintot innovációra és kutatás-fejlesztésre fordított.

Az Egis a hetvenes évek elején kezdett zöldmezős beruházásba Körmenden, tápszergyárat épített, majd létrehozta a krémeket, kenőcsöket, szirupokat és kúpokat gyártó üzemét, emellett tablettaüzeme, csomagolóüzeme és raktára, valamint integrált készítményfejlesztési kapacitása is működik a körmendi gyáregységben.