Újjáéled Pécsen a Gardénia

2012.09.05. 12:28 Módosítva: 2012.09.05. 12:31

Újraindul a függönygyártás Pécsett; a Rovitex lakástextil forgalmazó több mint 600 millió forintos beruházással épít új üzemcsarnokot a baranyai megyeszékhelyen. Romeisz Norbert, a Rovitex Homedeco Group, a legnagyobb magyarországi lakástextilforgalmazó tulajdonos-ügyvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a közel 4000 négyzetméteres üzemcsarnok a tervek szerint 2014 első felében készül el, és a jelenlegi 60 munkavállaló mellett 15-20 új alkalmazottnak ad munkát.

Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy a Rovitex a magyarországi üzleteiben 32 százalékkal, több mint 1 milliárd forintra növelte árbevételét az első félévben a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Romeisz Norbert a Pécsett jövő tavasszal induló beruházás kapcsán elmondta, hogy az új központban a gyártás mellett a termékfejlesztés is helyet kap. A  több mint 600 millió forintos beruházási összegből 180 millió forint az európai uniós támogatás, a többit részben saját erőből, részben hitelből finanszírozzák. A tavalyi eredményekről elmondta: a vállalatcsoport nemzetközi szinten 18 százalékkal növelte forgalmát idén január-júliusban 2011 azonos időszakához képest.

A pénzügyi stabilitást két jelentős, összesen 200 millió forintos beruházás mellett is sikerült megtartani. A cégcsoport tavaly vásárolta meg a 2008-ban csődbe ment magyar függönymárkát, a Gardéniát, valamint új, fali dekorációs üzletágat indított. A Gardénia tavalyi második féléves árbevételét az idei első félévre több mint duplájára, 160 millió forintra növelte. Magyarországon 150, Európa-szerte pedig további 150 üzletben forgalmazzák a Gardénia függönyöket, és terveik között szerepel, hogy jövőre 500-ra növeljék üzleteik számát.

A Rovitex Homedeco Groupnak jelenleg öt országban van leányvállalata, további hét országban pedig viszonteladókon keresztül értékesítik termékeiket. Romeisz Norbert elmondta, hogy az elmúlt egy évben Szerbiában nyitottak új irodát, és immár Svájcba, valamint Ausztriába is szállítanak termékeket.