Adóellenőrök szállták meg a Docler irodáit

2012.09.12. 14:23 Módosítva: 2012.09.12. 20:46
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei megszállták a Docler Holding irodáit – értesült a Lánchíd Rádió. Információik szerint a hatóság több mint 100 embere van az épületben, ahol több számítógépet is lefoglaltak és a vállalat számláit is ellenőrzik.

A Docler Holding internetes szexuális tartalomfejlesztéssel foglalkozik, de van jóslással foglakozó portáljuk és tavaly belevágtak egy luxusáruházba is . A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője, Sárközi Alexandra megerősítette a Lánchíd Rádió értesülését, de részleteket nem közölt.

A Docler tulajdonosa, Gattyán György a leggazdagabbb magyarok egyike, tavaly 33 milliárdra saccolták a vagyonát, de egyes becslések szerint ennek akár a háromszorosa is lehet. A fő vállakozása Docler, melynek legfőbb bevételi forrása livejasmin.com netes pornóoldal, ami mostanság a leglátogatottabb pornószájt a világon, egyes mérések szerint a világon naponta annyian kattinatnak rá, mint a BBC hírszolgálatára.

"A Docler mintegy 40 vállalatból álló, több, mint 600 főt foglalkoztató cégcsoport, amely a legnagyobb adófizetők közé tartozik Magyarországon. A HVG legutóbbi összeállítása szerint 2010-ben a 23., 2011-ben pedig a 35. legnagyobb eredménnyel bíró vállalatcsoport volt, így kiemelt adózónak számít. Tehát nincs semmi meglepő abban, hogy a magyar adóhatóság ellenőrzést tartott az irodaházban" – reagált a cégcsoport az adóellenőrzésre.

Mint írták, idén már több tucat adóellenőrzésen vannak túl. "A NAV munkatársai rendszeres látogatói az irodaháznak, múlt héten is itt jártak" – közölték, hozzátéve, most is a cégcsoport egyik adófizető vállalata iránt érdeklődtek, de informatikai eszközöket, számítógépeket, szervereket viszont nem vittek el a NAV-osok.

Agresszíven küzdő interaktív pornóoldal

A LiveJasmin egy webkamerás kukkolóoldal, a látogatók több tízezer performer közül választhatnak a szexuális preferenciájuk szerint, és percenként pár euróért cserébe nézhetik, illetve cseten keresztül irányíthatják a kamera túloldalán levő hölgyet, férfit, vagy párt. Minden regisztrált performer maga állíthatja be, hogy mire hajlandó a webkamera előtt, majd a cégtől jutalékot kap az őt nézők által befizetett pénzből.

A 2001-ben indult LiveJasmin nem az első webkamerás szexoldal, de agresszív marketingjével néhány év alatt a műfaj legnépszerűbbjei közé küzdötte fel magát. Az Alexa stratisztikái szerint jelenleg a legnagyobb látogatottságú felnőttoldal az interneten, megelőzve az ingyen pornót kínáló YouTube-klónokat. Az összes weboldalt tartalmazó látogatottsági toplistán a 46. helyen áll, közvetlenül a CNN weboldala előtt. Hogy itt milyen nagyságrendű látogatóról van szó, azt jól mutatja, hogy a LiveJasminen a napi oldalletöltések közti kilengés nagyobb, mint a két legnagyobb magyar hírportál, az Index és az Origo látogatottsága összesen.

Az oldal éves forgalmát százmillió dolláros nagyságrendre becsülik, az üzlet értékéről pedig sokat elmond, hogy 2007-ben a LiveJasminnél jóval alacsonyabb forgalmú AdultFriendFindert félmilliárd dollárért vásárolta fel a Penthouse. A cég igyekszik titokban tartani a működésének részleteit, homályos a tulajdonosi háttér, és olyan vádak is érték, hogy a webkamera előtt vetkőzők nem mind önszántukból vesznek részt az üzletben. A Figyelő 2007-es cikkében több volt alkalmazott is szektás hangulatról, és a szcientológusokra emlékeztető, fura, kötelező szemináriumokról számolt be amellett, hogy a cég jutalomutazásokkal, ajándékokkal és rengeteg pénzzel kényezteti el a fontosabb alkalmazottait.