Matolcsy: Nem értelmetlen, csak szokatlan

2012.09.13. 11:32

"Ma úgy tűnhet, hogy a magyar kormány szokatlan, sőt logikátlan döntések sorát hozza" - írta a Heti Válaszban Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter szerint az, hogy a kormány szembeszáll a pénzpiaccal, a bankokkal, a monopolpiacot szerző multikkal, az unióval és más erős érdekcsoportokkal, "nem értelmetlen, csak szokatlan".

A nemzetgazdasági miniszter heti jegyzetében Eli Broad könyvét mutatta be. A miniszter idézi a könyv szerzőjét, eszerint "a sikerhez innovatív, kreatív gondolatokra és megoldásokra van szükség, ezek nem férnek be a hagyományos keretek köz, ettől még nem értelmetlenek, csak szokatlanok". Az amerikai szerző a szokatlan megoldásokat ajánlotta azoknak, akik sikerre vágynak. "Használjuk szerzőnk tanácsát, amely szerint a legjobb kérdés: miért ne?

"Miért ne lehetne másfél millióval több munkahely, miért ne törhetnénk ki az adósságcsapdából, miért ne lehetne nálunk Európa egyik legversenyképesebb gazdasága, miért ne lehetne alacsonyabb alapkamat és hitelbőség, miért ne lehetne másfél millióval több adózó munkahely, miért ne lehetnénk eredetiek és szokatlanok?" - írta Matolcsy. A miniszter szerint a gazdaságpolitika döntései alapos elemzésre, sok tényre és számra épülnek.