Összeugrottak a Brókernet-tulajdonosok

2012.10.08. 13:10 Módosítva: 2012.10.08. 13:11
Kósa Erika, a Brókernet egyik fő tulajdonosa a társaságon belüli vezetői viták bomlasztó erejét elkerülendő inkább egy új társaság létrehozásában gondolkodik – jelentette be a csoport alelnöke.

Új pénzügyi tanácsadó céget alapít a Brókernet csoport alelnöke, egyik főtulajdonosa, Kósa Erika. A szakember úgy érzi, elég ambiciózus ahhoz, hogy egy új szellemiségű vállalkozásba fogjon, amely pénzügyi tanácsadás terén azokat az elveket vallja magáénak, amelyek irányába elkötelezett.

Az új vállalat Kósa Erika 100 százalékos tulajdonában van, a társaság biztosítás-közvetítéssel és pénzügyi tanácsadással foglalkozik majd egy többes ügynök hálózattal. Az üzletasszony elmondta: a napokban megkezdi a kapcsolatfelvételt a biztosítási partnerekkel és alakul az értékesítői csapat is.

A szakember a Brókerneten belül az értékesítési hálózat felépítésével és fejlesztésével foglalkozott, így két évtizedes tapasztalatára alapozva bízik az új cég felfuttatásában is. Az új vállalat az alapító tervei szerint rövid időn belül jelentős, ezer főt meghaladó hálózattal bíró, országos tanácsadó céggé válik, amely igyekszik majd az ügyfeleinek a biztosítási piac mind szélesebb területéről a legjobb ajánlatokat összegyűjteni.

Kósa Erika közleményében megerősítette: a Brókernet irányításával kapcsolatos nézeteltérés valóban személyi konfliktushoz vezetett a  vezetőségen belül, ám szerinte egyik alapítónak sem lehet az a célja, hogy olyan bizonytalan helyzet keletkezzen, amely megnehezíti a munkatársak életét. Ezért döntött úgy, hogy új cégben folytatja a tevékenységét, és a következő időszakban az új vállalkozás sikeressé tételére fókuszál.

Az új cég és a Brókernet jövőbeli kapcsolatát jelezheti előre Kósa Erika azon véleménye, mely szerint miután a hazai egy főre eső életbiztosítási díjbevétel jelenleg még a visegrádi országok szintjénél is alacsonyabb és mintegy harmada az Európai Unió átlagának, a várt fellendülésben egy új szereplő is megtalálhatja a maga ügyfélkörét.