Katonai autóknak gyártunk kormányt

2012.10.09. 12:23

A szigetszentmiklósi telephelyű Draspó-Tempó Kft. 203 millió forintot költ a közeljövőben az úgynevezett C–700-as szervokormány magyarországi gyártási feltételeinek megteremtésére. A projekt költségéből több mint 71 millió forintot uniós támogatásból finanszíroz a cég – közölte a kft. ügyvezetője kedden.

Draspó Jenő tájékoztatása szerint a fejlesztés, illetve sorozatgyártás előtt álló C–700-as szervokormányt elsősorban a 6,5–8,5 tonna tengelyterhelésű városi, elővárosi és távolsági autóbuszokba, az egy vagy több kormányzott tengellyel rendelkező nehéz-tehergépjárművekbe, speciális haszongépjárművekbe, valamint katonai járművekbe építik be.

A gyártást hosszú távon is megtérülővé teszi, hogy e terméket illetően a szigetszentmiklósi kft.-nek nincs vetélytársa a környező országokban, Európában is mindössze három cég foglalkozik megbízható minőségű, CE jelölésű szervokormányművek előállításával – tette hozzá Draspó Jenő.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint az elnyert uniós támogatásnak köszönhetően tovább tudják foglalkoztatni a jelenlegi 90 fős szakembergárdát. Az 1997 óta kft.-ként működő cég fő tevékenységi köre közúti járművek motoralkatrészeinek gyártása. Tavalyi nettó árbevétele 1,43 milliárd forint volt, mérleg szerinti eredménye meghaladta a 80 millió forintot.