Mi is szeretnénk nyerni közbeszerzésen

2012.10.16. 08:09

A közúti infrastruktúra fejlesztéséhez a kormányzati szerepvállalást az esztergomi autógyár létrehozása óta folyamatosan szorgalmazzuk, illetve kaptunk is rá többször ígéretet, de előrelépés nem történt, holott nagyrészt közúton bonyolítjuk le a szállítmányozási feladatokat, mondta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Urbán László, a Suzuki vezérhelyettese.

Szívesen látnák az innovációs tevékenységünk fokozott támogatását is, hiszen az innovációs járulékok felhasználásának pályázativá átalakított rendszere nem mentes a döccenőktől. "Örülnénk továbbá annak is, ha az állami gépjármű-közbeszerzéseken versenytársainkhoz hasonló sikerrel szerepelhetnénk" - sorolta Urbán, milyen lépéseket vár a magyar államtól az együttműködési megállapodás keretében.

A Suzukinál az idei gyártási terv módosítását az európai piacok gyengélkedése és az tette szükségessé, hogy az év elején visszavetette a termelést a tavaly őszi thaiföldi áradások miatti alkatrészhiány. "Valószínűsíthetően januárban újra visszaállunk a kétműszakos termelési rendre" - mondta a lapnak Urbán.