Orbán volt embere is beállt Bajnai mellé

2012.10.18. 16:43

Az első Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltje, Urbán László is Bajnai Gordon csapatát erősíti, írta az atv.hu. A tervek szerint Bajnai bázisát nem a Milla, hanem egy, a korábbi miniszterelnök által létrehozandó egyesület képezi majd.

Urbán László a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány gazdaságpolitikai kabinetjének egyik vezető koordinátora, szakértője - erősítette meg lap információit Szigetvári Viktor, a Bajnai által létrehozott alapítvány kuratóriumi tagja. Szigetvári hozzátette, Urbán nem vesz részt a Bajnai által létrehozandó egyesületben.

A lap szerint Bajnai Gordon több vezető értelmiségivel és gazdasági szakértővel együtt egy új egyesületet hoz létre, amely a korábbi miniszterelnök politikai tevékenységének adhat keretet.

Urbán László a 90-es években a Fidesz első számú gazdasági szakértője, a párt színeiben az Országgyűlés tagja is volt. 1998-ban a kormányalakítás előtt álló Orbán Viktor őt nevezte meg mint a pénzügyminiszteri poszt várományosát.  Urbán korábban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatótanácsában dolgozott.