Ágnes
-13 °C
0 °C

Senki nem hibás a téves adatokért

2004.02.13. 14:41
Kapcsolódó cikkek (1)
Több munkaszerződési hibára derített fényt a Pénzügyminisztérium a decemberi áfa-bevételekkel kapcsolatban, de nem állapított meg személyi felelősséget.
A Pénzügyminisztériumban a decemberi áfa-bevételekkel kapcsolatos vizsgálat konkrét személyi felelősséget nem állapított meg, de több munkaszerződési hibára derített fényt, leginkább a PM, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Magyar Államkincstár közötti információáramlásban - közölte a tárca.

A vizsgálat tárgya az volt, hogy miként kerülhetett tényadat tévesen a december közepén közzétett államháztartási hiányra vonatkozó prognózisba. A PM közleménye szerint a hibák kijavítása megkezdődött.

Téves adatközlés miatti vizsgálat

László Csaba pénzügyminiszter téves adatközlés miatt rendelt el vizsgálatot az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál. A december közepén közzétett államháztartási hiányprognózis részben azért tért el a tényadattól, mert a prognózis készítőinek hibás információja volt a december elején kiutalt áfa-visszatérítések összegéről.

A pénzügyi tárca szerint az ellenőrzésnek arra kellett választ adnia, hogy miként fordulhatott elő, miszerint egy tényadat 35 milliárd forintos hibával került a december közepi államháztartási prognózisba.

A Pénzügyminisztérium 2003. december 16-án azt közölte, hogy az államháztartás múlt év végi GDP-arányos hiánya pénzforgalmi szemléletben 5,2 százalék lesz a tavaly eredetileg előirányzott 4,5 százalékkal szemben. Ez év január 7-én viszont kiderült, a hiány 5,2 százaléknál is nagyobb, végül is a GDP 5,6 százaléka lett.

Még ezen a napon Medgyessy Péter miniszterelnök bejelentette: február 15-i hatállyal meneszti László Csaba pénzügyminisztert és már akkor megnevezte utódját Draskovics Tibor személyében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.