Salamon
7 °C
13 °C

Olcsó utak Afrikába

2004.04.21. 08:59
Már negyvenezer forintért találhatunk repülős utakat, a magyar turistát a veszély sem riasztja vissza. Elsősorban az arab országok lettek nagyon népszerűek az utóbbi években - írja a Népszabadság.
A Népszabadság írása szerint a magyar turisták az árat fontosabbnak tartják a biztonságnál és a komfortnál. Pár évvel ezelőtt még a görög tengerpart volt az utasok legkedveltebb célpontja, manapság azonban egyre többen utaznak Marokkóba, Tunéziába, Egyiptomba. Ez érthető okokra vezethető vissza, hiszen az arab országok áraival lehetetlen versenyezni.

Marketing

A komoly reklám ugyancsak ezen területek felé fordította a hazai utazni vágyók tekintetét, akiknek a tapasztalatok szerint az ár fontosabb, mint a biztonság. Problémát az okozhat, hogy nyugati társával szemben a magyar turista a kis összegért cserébe is luxus szolgáltatást vár.

Ugyanakkor a magyar utazók a közepesen bátor kategóriába esnek, háborús övezetbe még kíváncsiságból sem utaznak, jól mutatja ezt, hogy az izraeli intifáda óta erőteljesen megcsappant a szentföldi utazást vállalók száma, annak ellenére, hogy most alig fele annyiba kerül oda egy út, mint pár évvel ezelőtt - írja a Népszabadság.

Egyre felkapottabb ugyanakkor a békés övezetnek számító Jordánia, ahová már ötvenezer forintért el lehet jutni, szemben az nyugat-európai üdülő-övezetek 150 ezer forint körüli áraival. Az arab országokon kívül térségünkben a szintén olcsó török, bolgár valamint szicíliai utak jelenthetnek alternatívát.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!