Auguszta
5 °C
22 °C

Itt az Aldi

2005.12.08. 09:58
Egyelőre telephely nélkül és vagyonkezelési fő tevékenységi körrel, mindössze hárommillió forintból alapította meg Magyarországon első vállalkozását a német Aldi "kemény" diszkontlánc, a Lidl legnagyobb vetélytársa.

Az Aldi Magyarország Holding Vagyonkezelő Kft.-t az Aldi-Süd hálózathoz tartozó Helmut Hofer GmbH és a Brunner Handels GmbH jegyzi. Bár a cégbírósági adatokból nem derül ki, információink szerint a cég Biatorbágy mellett szerzett területet logisztikai központjának kialakításához.

Úgy tudni, a központ magyar léptékkel mérve óriási lesz, mintegy 140 ezer négyzetméter alapterületű, ez vetekszik az Auchan és a Tesco logisztikai központjainak méretével. A hírek szerint a cég már megkezdte a magyar leányvállalat munkatársainak felvételét és fél-egyéves továbbképzésre küldi őket Németországba.

Előzetes információk szerint a magyarországi cég 2006 második felében kíván indulni, ám elemzők szinte biztosra veszik, hogy ez átcsúszik 2007-re. Ez persze attól is függ, hogy egyszerre mennyi egységgel kíván debütálni a vállalkozás. Ha a vetélytárs Lidl stratégiáját követi, akkor első körben nagyjából egy tucat áruház indítása várható, amelyek felépítése, koordinálása sok időt vesz igénybe.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek. Válasszon a legjobb ajánlatokból!