Vilma
-7 °C
4 °C

Újból eladók az APEH kinnlevőségei

2004.02.27. 09:36
Kiírta kinnlevőségeinek behajtására szóló második pályázatát az adóhatóság. Most több mint 11 milliárd forint értékű tartozás engedményezését lehet megvásárolni.
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) felszámolás alatt álló cégek tartozásának engedményezésére írta ki immár második pályázatát, összesen 11,3 milliárd forint értékben. Az engedményezés értéke minimum egy százalék. A követelés 5 milliárd forint adótartozásból, 1,5 milliárd forint járuléktartozásból, illetve 4,8 milliárd forint késedelmipótlék- és bírságtartozásból áll össze.

Már volt ilyen

Az ajánlatokat a pályázati csomag megvásárlását követően március 5-ig lehet benyújtani. A beérkezett pályázatokat március 10-én bírálják el, részletek az APEH honlapján olvashatók. Nem képezik az engedményezés tárgyát a felszámolás alatti követelések, a központi költségvetést, az elkülönített állami pénzalapokat, illetve a helyi önkormányzatot megillető követelések, amelyek behajtására az APEH csak az adózás rendjéről szóló törvényben szabályozott megkeresési eljárás alapján jogosult.

Nem engedményezhetők továbbá a vám- és jövedéki követelések, az állami kezesség beváltásából és az agrárgazdasági kezesség beváltásából eredő követelések, a korengedményes nyugdíjjal kapcsolatos követelések, valamint a közvetlen vagy közvetett állami tulajdonban lévő cégekkel szembeni követelések sem, illetve ahol a felszámolás alatt egyezségkötés van folyamatban. A hivatal három év szünet után tavaly nyáron kezdte újra pályázat útján értékesíteni kinnlevőségeit.

Az első csomag a 2002 első negyedévében indult felszámolásokat tartalmazta, az ezekkel szembeni mintegy 9 milliárd forint értékű tartozás engedményezését a Magyar Követeléskezelő (MKK) Rt. nyerte el nyílt liciten. Az MKK 111 millió forintot fizetett az adóhatóságnak.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.