Zalán
6 °C
19 °C

Tízmilliárdos követeléscsomagot ad el az APEH

2004.12.23. 08:05
Közel 4,5 milliárd forint adótartozás, 1,9 milliárd forint járuléktartozás és 3,7 milliárd forint késedelmipótlék ás járulék tartozás szerepel abban a csomagban, amelyet az Apeh nyilvános pályázaton értékesít.
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) ötödik alkalommal írt ki nyilvános pályázatot a felszámolási eljárás alatt álló adósokkal szemben fennálló követeléseinek engedményezésére. A hivatal három év szünet után 2003-tól értékesíti újra kinnlevőségeit negyedéves csomagokban. (Azért döntöttek a negyedéves bontás mellett, hogy ne lehessen kiszemezgetni a jobb megtérülési mutatókkal kecsegtető követeléseket.)

Most a 2003 első negyedévében indult felszámolási eljárásokat gyűjtötték össze, a követelések összege 10,1 milliárd forint. A követelések megvásárlására pályázóknak legalább az adó- és járuléktartozás 1 százalékát - ez ebben a csomagban 64 millió forint - kell ajánlani. Több pályázó esetén versenytárgyalást tart az APEH.

Legutóbb októberben írt ki pályázatot az adóhivatal követeléseinek engedményezésére. Ezt egyetlen pályázóként a Magyar Követeléskezelő (MKK) Rt. nyerte meg a tőkekövetelés 1 százalékát kitevő 80,5 millió forintos ajánlatával. (A MKK 100 százalékban a Magyar Fejlesztési Bank Rt. tulajdonában van; korábban, 2002 elejéig az MKK végezte az APEH felszámolási követeléseinek behajtását megbízás alapján.) Az ötödik csomagra 2005. január 12. 14 óráig lehet a pályázatokat benyújtani az APEH felszámolási osztályán. A csomagban közel 4,5 milliárd forint adótartozás, 1,9 milliárd forint járuléktartozás és 3,7 milliárd forint késedelmipótlék ás járulék tartozás szerepel.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.