Ágnes
-13 °C
0 °C

Az építőiparra és az evásokra gyúr az APEH

2006.03.01. 14:11
Az APEH idén elsősorban az építőiparban, valamint a gyógyszerforgalmazásban érdekelt vállalkozásokat ellenőrzi kiemelten. Emellett kitüntetett adóhivatali figyelemre tarthatnak számot az evás vállalkozások is - írja az inforadio.hu Juhász István APEH-elnökhelyettesre hivatkozva.
Több tucat olyan terület van, melyekre idén kiemelt figyelmet fordít az adóhatóság, közölte Juhász István. Az APEH szakmai elnökhelyettese szerint ilyenek az evások és az építőiparban, valamint a gyógyszerforgalmazás területén dolgozók - írja az inforadio.hu. Kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a számítástechnikai eszközök és mobiltelefonok gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek is.

Az adóhivatal által közzétett jövedelmezőségi vagy eredményességi mutatókról szólva a szakmai elnökhelyettes elmondta: korábban ezek csak az egyéni vállalkozásokra vonatkoztak, de az a rendszer nem váltotta be az APEH reményeit. Ezért ettől az évtől egyfelől csak néhány kiemelt szakmára koncentrálnak, ilyen az építőanyag-kereskedelem, a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás és a személygépjármű-javítás. Másfelől immár a társas vállalkozásokra is kiterjesztik a döntés hatályát.

Az APEH ezentúl megyénként határozza majd meg az elvárt jövedelmezőséget. "Természetesen minden vállalkozásnak jogában áll akár veszteségesen is gazdálkodni, de hosszú távon nem nagyon fogadható az el, hogy a vállalkozás csak veszteséget mutat ki" - mondta Juhász István.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.