Natália
-3 °C
7 °C

Készül a vészforgatókönyv a repterek eladásáról

2005.09.06. 08:15
Az ÁPV Rt. nem munkáltatója a BA Rt. munkavállalóinak, ezért a privatizációra nem alkalmazható a Munka törvénykönyve – védekezett a szervezet. Azért előkészítették a következő pályázatot, ha a másodfokú bíróság nem értene egyet.

Az ÁPV Rt. az eredeti ütemterv szerint folytatni kívánja a Budapest Airport (BA) Rt. privatizációját, s ezért bízik abban, hogy a másodfokú bíróságnak az ÁPV Rt. számára kedvező döntése mielőbb megszületik. A Pénzügyminisztériummal ellentétben az ÁPV Rt. azonban számol azzal is, hogy az említett kedvező bírósági döntést nem a megfelelő időben hozzák meg. Erre az esetre az ÁPV Rt. egy esetleges új pályázati eljárás előkészítését is megkezdte.

Nem munkáltató

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a napokban elsőfokú végzésében érvénytelenítette a BA privatizációs pályázati kiírását. A bíróság elsőfokú döntését a munkavállalók - a BA Rt. üzemi tanácsa - véleményezési jogának megsértésével mint a munkáltató eljárási mulasztásával indokolta.

Az ÁPV Rt. leszögezi, hogy a BA Rt. munkavállalóinak az ÁPV Rt. nem munkáltatója. E minőségét még a BA Rt. feletti tulajdonosi jogok gyakorlása sem alapozza meg, ezért eljárására e vonatkozásban a Munka törvénykönyve nem alkalmazható.

Az ÁPV Rt. saját véleménye szerint a privatizációs törvény munkavállalók tájékoztatására vonatkozó előírásainak maradéktalanul eleget tett, így munkáltatói mulasztást, azaz jogsértést nem követhetett el. Az ÁPV Rt. meggyőződése, hogy ezt a tényt a másodfokú bíróság jogerős végzésében is megerősíti.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.