Pál
-9 °C
0 °C

Százmilliós tőkeemelés az ATV-nél

2002.02.26. 08:41
Mintegy százmillió forintos tőkeemeléssel többségi tulajdont szerzett az ATV nevű tévétársaságban Czikó Gábor elnök-vezérigazgató. A tőkeinjekcióra elmondása szerint a tervezett fejlesztések és a pénzügyi stabilitás miatt volt szükség. A társaság tavalyi árbevétele 200 millió forint volt. A cégvezető kifejtette, hogy ezután is az eddigi műsorpolitikát követik.
Mintegy százmilliós tőkeemeléssel 30 százalékról 76,61 százalékra emelte tulajdoni részesedését az Agro Tv-ATV Első Magyar Magántelevíziós Rt.-ben Czikó Gábor, a társaság elnök-vezérigazgatója - tudta meg a NAPI Gazdaság.

Czikó elmondta, hogy társaság új jegyzett tőkéje 120 millióra emelkedett a korábbi 20 millióról. A lépésre a gazdasági stabilitás megőrzése érdekében volt szükség. Az összeget technikai fejlesztésre és újabb saját gyártású műsorok beindítására fordítják.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy új adót állítottak rendszerbe, ennek köszönhetően javult a kimenő kép- és hangminőség.

Nyereséget csak 3-4 év múlva várnak

A társaság tavalyi árbevétele mintegy 200 millió forint volt, a televízió azonban továbbra is veszteséges, nyereségessé 3-4 év múlva válhat - véli a cég vezetője, aki a negatív eredményt a felfutási időszak nehézségeivel indokolta.

Czikó Gábor úgy véli, hogy a választási kampány nem növeli jelentősen a televízió bevételeit. A csatorna jövedelmét részben a produceri irodák által készített műsorok reklámbevételein való osztozkodás adja, ez egyedi megállapodásokon alapszik.

A célközönség: a magas jövedelmű és végzettségű véleményformálók

A piacon az ATV konkurensének a szintén magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Tvegy Rt.-hez tartozó Satelitet tartják, ám Czikó szerint a két televízió eltérő profilú, így valójában nem riválisok.

Az ATV célközönségét, mint mondta, a magas végzettségű és jövedelmű, véleményformáló vezetők alkotják, akikre a reggeli és esti műsoridőben is számítanak az országosan 64 százalékos lefedettségű televíziónál.

A vezető elmondta, hogy a műsorpolitikán nem változtatnak, így a jövőben sem költenek nagyobb összeget filmekre (filmeket csak szombaton és vasárnap tűznek műsorra).

Rejtőzködő kisebbségi tulajdonosok

A többi tulajdonosról a cégvezető nem kívánt nyilatkozni. A korábbi részvényesek között - ami Czikó szavai szerint ma már nem igaz - az elnök-vezérigazgató mellett Csoknyay Attila és a több magánszemély tulajdonában lévő Erté 18 Kft. is szerepelt.

Az AGB Hungary rendelkezésünkre álló 2001. III. negyedévi felmérése szerint az adó közönségaránya a teljes nap és a teljes lakosság körében 2,3 százalék volt, a felsőfokú végzettségűeknél ez az arány 3,9 százalékot ért el.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!