Előd
5 °C
12 °C

Újra ihatunk Bambit

2001.07.13. 10:37
Augusztustól a Coop lánc boltjaiban lehet kapni a Bambi nevű üdítőt, amely csak nevében fog hasonlítani a kommunista üdítőipar ikonjára. Az üveg nem lesz csatos és gyümölcslevet is fog tartalmazni a buborékok mellett.
Mindig is gyanúsak voltak a szikvízkészítők (főleg azok, akiknek háromkerekű, elől motorbicikli, hátul teherautó mintájú járgánya van). Most bebizonyosodott, hogy tényleg tudnak valamit: az ipar egyik űzőjének jutott ugyanis eszébe, hogy megszerezze a védjegyoltalmi bejegyzést a "Bambi" névre. A titokzatos szódás az eredeti receptet azért nem birtokolta.

Ezúttal nem kőolaj az alapanyag

Ettől a rafkós iparostól vásárolta meg a névhasználati jogot a csányi Pannon-Aqua '95 Rt., amely augusztusban piacra dobja a csak nevében nosztalgikus italt. A beltartalom ugyanis saját fejlesztés, sőt Szalay Attila elnök szerint újdonság Magyarországon, hiszen egyfelől aránylag magas gyümölcstartalmú - 20 százalékos - másfelől szénsavas. Lehet jókat büfizni.

Apránként dől a suska

Az elnök nem árulta el, mennyiért jutottak a névhez, annyit azért kibökött, hogy nem egyszeri nagyobb összeget fizettek, hanem a forgalom szerint, royalty formájában csengetnek.

Fidesz-közeli üdítő? Nem

Először stílszerűen a narancsos Bambit hozza ki a Pannon-Aqua, másfél literes palackban. Az üveg és a címke betűtípusa igyekeznek emlékeztetni az eredetire, de nem azonosak a klasszikus termék csomagolásával. Később lesz félliteres is - nyugtatott meg Szalay, aki elmondta, hogy gondolkoztak a csatosüvegen is, de azt senki sem gyártotta volna le.

Eddig hígabban utaztak

A Pannon-Aqua jó egymilliárd forintos éves forgalmú, hetven embert foglalkoztató középvállalkozás. Fő profiljuk az ásványvíz, ők látják el a Tescót a Tesco néven forgalmazott itallal.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!