Judit
-2 °C
8 °C

Nevet változtatott a Baumag

2004.05.18. 10:18
A Baumag Vagyonkezelő Szövetkezet neve Agenda-H Vagyonkezelő Szövetkezetre változott - jelent meg a Baumag honlapján május 3-iki dátummal. A Baumag-károsultak képviselője szerint a cég halott címen van bejegyezve - írja a Figyelőnet.
A szövetkezet indoklása szerint az április 22-től élő névváltoztatás oka a Baumag-botrányban megtépázott név használatátnak elvetése. A szövetkezet az új név, az Agenda-H Vagyonkezelő Szövetkezet név alatt kívánja felépíteni új arculatát, ezzel is jelezve, hogy a felszámolás sorsára jutott Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezettől "teljesen független, önálló életre képes vállalkozásról van szó".

Gusztustalan

A "változás csupán a szövetkezet elnevezését érinti, nem jelenti új szövetkezet létrehozatalát, illetve nem jelent jogutódlást sem". Ennek megfelelően a korábbi Baumag Vagyonkezelő Szövetkezetként tett nyilatkozatok, közlemények továbbra is érvényesek, azok a továbbiakban az Agenda-H Vagyonkezelő Szövetkezet közleményeinek, nyilatkozatainak tekintendők. Változatlan formában és tartalommal folytatódik a BAUMAG Vagyonkezelő Szövetkezet által elhatározott és elindított program (BVSZ-program), amelynek elnevezése a jövőben AVSZ Program.

Patyi István, a Baumag károsultjainak képviselője az MTI kérdésére úgy vélte: "az embereket el akarják vágni a vagyonuktól, úgy akarják felépíteni a szövetkezetet, mintha semmi közük nem lenne a vagyonunkhoz". Patyi "gusztustalannak" nevezte, hogy a cégbírósági jegyzékben az Agenda-H címeként megadott cím, a Kamaraerdei út 11. szám egy lezárt ipartelep, vagyis "halott" cím. Ez is azt szolgálja, hogy a tagok ne tudjanak kapcsolatba kerülni a szövetkezettel - fogalmazott a károsultak képviselője.

A Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet ellen felszámolási eljárás zajlik, a felszámolóként kijelölt Mátraholding Rt.-hez már megérkezett a felszámolásról szóló jogerős döntés - írta meg egy hónapja a Napi Gazdaság. A szövetkezet károsultjainak a bírósági döntés Cégközlönyben történő megjelenése után 40 napjuk van arra, hogy kárigényükkel jelentkezzenek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!