Árpád
-1 °C
9 °C

Még lejjebb megy a benzinár

2006.09.18. 14:43
Tovább tart az üzemanyagárak csökkenése: szerdától a benzin 7, a gázolaj 10 forinttal kerül kevesebbe. A Mol hat lépésben 38 forinttal csökkenti a benzin árát. A gázolaj még mindig drága, de a nemzetközi piacokon gyorsabban csökken az ára, mint a benziné.

Szerdától újra jelentősen csökken az üzemanyagok hazai kiskereskedelmi ára. A benzin bruttó 7, a gázolaj bruttó 10 forinttal lesz olcsóbb. A mérséklődést ezúttal is együttesen indukálta a forint dollárral szembeni erősödése és a jegyzésárak visszahúzódása.

A Mol hat hete folyamatosan viszi lejjebb a benzinárakat, de három hete már a gázolaj is olcsóbbodik szerdánként. A benzin hat lépcsőben 38 forinttal lesz olcsóbb a szerdai árcsökkentés után, ami 12 százalékos csökkentést jelent a nyári csúcsot jelentő, 300 forint fölötti árhoz képest.

A 95-ös benzint hétfőn általában 276-278 forintos árakon, az olcsóbb kutaknál 273-274 forint körül forgalmazták. Szerdától így a benzinár 270 forint közelébe, az olcsóbb kutakon az alá is csökkenhet. Mivel az autósok tapasztalatai szerint az egyes üzemanyagtöltő-állomások között 15-20 forintnál nagyobb különbség nemigen van, a 95-ös valószínűleg sehol nem éri már el a 290 forintos árat.

A gázolaj átlagára a mostani csökkenéssel szintén a 270 forintos szint közelébe kerül, vagyis még mindig nem olcsóbb a benzinnél. Hétfőn azonban a benzinpiacon már reggel elkezdődött a forintban kifejezett jegyzésárak emelkedése, miközben a gázolaj ára tovább csökken. Így lehetséges, hogy a következő - papírforma szerint jövő szerdai - árváltoztatások után már ismét a dízelbe tankolhatunk olcsóbban.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.