Piroska
-12 °C
-2 °C

Kóka is kiíratná az üzemanyagárakat

2005.07.29. 15:34
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) is támogatja az esélyegyenlőségi tárca azon javaslatát, hogy az üzemanyagforgalmazó társaságok a kutak bejáratánál lévő, úgynevezett totemoszlopokon messziről láthatóan tüntessék fel az aktuális árakat, mondta pénteken Kóka János.
A gazdasági és közlekedési tárca vezetője támogatja, hogy a forgalmazó benzinkutak írják ki az aktuális benzinárakat, az erről szóló miniszteri rendelet hamarosan elkészül és nyilvánosságra kerül. Kóka János ezt egy pénteki sajtótájékoztatón mondta a távirati iroda kérdésére.

A miniszter hangoztatta: azzal párhuzamosan, hogy az előzetes árbejelentési kötelezettség megszűnt, szükség van arra, hogy a fogyasztók a termék jellegének megfelelően tájékozódni tudjanak annak áráról is.

Ez esetben a benzin olyan termék, amely megkívánja, hogy annak árát az utakon távolról megismerjék az autóvezetők, mielőtt beállnak egy-egy kúthoz tankolni.

A GKM tehát támogatja azt, hogy a benzinkutak tételesen, messziről láthatóan tüntessék fel az árakat. Az ezzel kapcsolatos miniszteri rendelet rövid időn belül megjelenik.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.