Emőke
8 °C
19 °C

Már 250 forint alatt a benzin ára

2006.10.24. 13:47
Újabb három forinttal csökkenti a benzin és a gázolaj árát a Mol, vagyis a kutak többségénél már 250 forint körüli áron tankolhatunk. A júliusi tetőzés óta 50 forinttal lett olcsóbb az üzemanyag.

Három forinttal csökkenti mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol - tudta meg a Portfolio.hu. Az árcsökkentésre a szokásoktól eltérően nem szerda, hanem csütörtök 0 órától kerül majd sor.

Az árcsökkentésre két tényező - a nemzetközi jegyzésárak mérséklődése, valamit a forint erősödése - következtében nyílik mód. A benzin esetében a jegyzésárak 1,2 százalékkal csökkentek, a forinterősödés folytán azonban a hazai devizában kifejezett érték 2,5 százalékos csökkenést mutatott. Hasonló folyamatok voltak tapasztalhatóak a gázolajnál is, ahol dollárban 2,4, forintban 3,7 százalékos volt a visszaesés.

Legutóbb egy hete csökkentette nagykereskedelmi árait a Mol, akkor a 95-ös két forinttal lett olcsóbb. A júliusi 300 forint körüli rekordárról az elmúlt hetekben legalább 50 forinttal csökkent az üzemanyag ára.

A holtankoljak.hu adatai alapján kutak többségénél a 95-ös ára 260 forint körül van, az olcsóbb kutaknál alig több mint 250 forintot kell fizetni a benzin literjéért. Akad olyan kút is, ahol 250 forint alá esett a benzinár már ezen a héten. Csütörtöktől valószínűleg egyre több helyen tankolhatunk 250 forint körüli áron.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.