Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Bokros Lajos reformokat sürget

2004.02.06. 09:56
A gazdaság helyzetéről tárgyalt az SZDSZ Medgyessy Péter miniszterelnökkel, illetve az államháztartási reformot szorgalmazó Bokros Lajos volt pénzügyminiszterrel tegnap - írja a Magyar Hírlap.
"Bokros Lajos felajánlotta, hogy eljön, mi pedig ezt szívesen vettük" - mondta tegnap a Magyar hírlapnak az SZDSZ velencei frakcióülésének szünetében Kuncze Gábor. A pártelnök-frakcióvezető közölte, az SZDSZ elképzelései összhangban vannak az egykori pénzügyminiszter gondolataival: kisebb költségvetésre van szükség, az adókat csökkenteni kell a gazdasági növekedés érdekében.

Rokonszenves ötletek

Az államháztartási reformot sürgető Bokros szerint az SZDSZ képviselői rokonszenvvel fogadták ötleteit. Az 1995-ös gazdasági stabilizációs program "atyja" úgy véli: ma alapjában más a gazdasági helyzet, mint nyolc éve volt. Akkor nyolcvan százalékban rövid távú stabilizációs, húsz százalékban pedig az államháztartási reformmal összefüggő elemek szerepeltek a csomagban, ma viszont fordított a szituáció: a rövid lejáratú stabilizáció kevésbé fontos, a lényeg a gazdasági növekedés újraindítása. Ma a legfőbb probléma, Bokros szerint, a magas költségvetési hiány melletti állami túlköltekezés mértéke - írja a Magyar Hírlap.

Medgyessy Péter - az információk szerint - kemény vitával tarkított konzultáció után azt mondta: az SZDSZ-es képviselőkkel arról beszélt, milyen munkára és milyen változtatásokra van szükség a következő két évben. A változásokról a február 16-ai évértékelő beszédében szól majd a kormányfő.

Az SZDSZ-es képviselők a szabaddemokraták megbízására készült közvélemény-kutatások eredményeit is tárgyalta. A felmérés szerint az SZDSZ-nek nem fog gondot okozni a nyári európai parlamenti választások során az ötszázalékos küszöb átlépése.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.