Ambrus
-7 °C
3 °C

21 000 pont felett a BUX

2005.08.01. 12:26
Tovább tart a Budapesti Értéktőzsde száguldása, 12 előtt néhány perccel 21 ezer pont fölé emelkedett a BUX.
Megvan a 21 000 pont, a BUX index az 12 előtt néhány preccel áttörte a következő ezres határt is, ez 1,4 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz képest. A rallyban az MTelekomon kívül az összes blue-chip részvény részt vesz, az OTP drágult a legtöbbet.

A MOL, az OTP és az Egis egyaránt történelmi csúcson áll, és jelentős növekedést mutatott az elmúlt napokban a Borsod Chem és az FHB is. Látható tehát, hogy a mostani növekedés sokkal szélesebb, mint a korábbiak, hiszen eddig vagy a MOL-OTP páros, vagy a gyógyszergyártók húzták újabb és újabb magasságokba a barométert.

A Budapesti Értéktőzsde részvényforgalma júliusban 11 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, kétszeres árfolyamértéken számolva 674,34 milliárd forintot tett ki - közölte a BÉT hétfőn a brókercégek jelentései alapján készült összesítésében. Az elmúlt hónap során a BUX index sorozatosan történelmi csúcsokat döntött, a hónap elején átlépte a 19 ezer, majd a hónap végén a 20 ezer pontot is. Összességében több mint 10 százalékkal, csaknem kétezer ponttal emelkedett egy hónap alatt az index értéke.

A rally nem csak Magyarországra, hanem az egész régióra kiterjed.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.