Miklós
-7 °C
2 °C

Zuhanással kezdett a tőzsde, a forint tartja magát

2006.09.20. 09:44
Kapcsolódó cikkek (1)
A Budapesti Értéktőzsde 1,5 százalékos eséssel indult, a Mol és az OTP a vesztesek. A forint egyelőre tartja magát.

Erőteljes zuhanással kezdték az árfolyamok a mai napot a BÉT-en, a BUX hamar 1,5 százalékos mínuszba került.

Az első percek legnagyobb vesztese a Mol, az olajpapírokkal több mint kétszázalékos mínuszban, 20 550 forinton kereskednek. A OTP 1,5 százalékos mínuszban, 6778 forinton forog, az MTelekom-papírok egyszázalékos veszteséggel 890 forinton állnak. Az általános negatív hangulat a Richtert érinti legkevésbé, igaz, a gyógyszergyártó is egy százalékkal gyengült.

A forintpiacon egyelőre megy minden a normális kerékvágásban, továbbra sincs pánik. Nem volt tegnap sem, nincs ma reggel sem - hangsúlyozza az ING devizakereskedője.

A tegnapi napon 273 forinton zárt az euró, és napon belül sem voltak nagy elmozdulások. Az euró egyelőre technikai szintek között mozog, ezek 273 és 276 között vannak. A szakértők volatilis kereskedésre számítanak a következő napokban, ami gyors 1-1,5 forintos elmozdulásokat jelenthet.

Ami gyökeresen megváltoztatná a jelenlegi helyzetet, az Gyurcsány Ferenc esetleges lemondása lenne - ez azonban egyelőre nem áll szándékában. Ha ez bekövetkezne, az erőteljes forintgyengüléssel járna.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.