Beáta, Izolda, Lea
8 °C
20 °C

Még kevesebb juttatás lehet adómentes

2006.06.06. 07:58
Úgy tudni, a kormány 2007-től folytatná az adó- és járulékmentesen adott munkáltatói jutattások körének szigorítását. Ettől az évtől a juttatások egy körére 400 ezer forintos plafont szabtak meg. A jövő évtől ezt a kört kibővítenék az étkezési és munkába járási hozzájárulással, de még az önkéntes nyugdíjpénztári előtakarékosság is a szigorítás áldozata lehet.

Úgy tűnik, az adókedvezmények megnyirbálását részben a cégek adó- és járulékmentes kifizetéseinek további korlátozásával oldaná meg a kormány. A társaságok jelenleg viszonylag sok címen és különböző szabályok szerint egészíthetik ki ilyen módon munkavállalóik jövedelmét (függetlenül attól, hogy ez az egyénnél okoz-e adófizetési kötelezettséget).

A rendszer ésszerűsítésének valószínűleg áldozatuk esik majd a biztosítások mai, korlát nélküli kedvezményezettsége és a közszolgálati dolgozók ruhapénze. Az sem zárható azonban ki, hogy az összes tételt egyetlen „kalap alá” söpörnék be.

Felerősödhet a kiskapukeresés

A folyamat az idén hatályos adótörvényekben megindult: számos, a cafeteria-rendszerekben előszeretettel alkalmazott juttatást soroltak az évi 400 ezer forintos korlát alá. Ide tartozik az egészségpénztári megtakarítás is, amihez hasonlóan 2007. január 1-jétől az összes hosszabb távú öngondoskodás és a napi megélhetést segítő kifizetés (mint a bérlet vagy az étkezési hozzájárulás) is csak egymás kárára történhet majd. Ezalól az egyéni nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz) jelenthet kivételt – logikusan, hiszen ez nem a cégek által adható juttatások közé tartozik.

A tapasztalatok szerint az igazán jelentős céges „bérpótlék” csak kevesek privilégiuma volt. A cafeteria-rendszerre ugyan meglehetősen szigorú szabályok vonatkoznak (a kiváltságokat kifejezetten üldözik, hiszen dolgozói csoportokra kell kidolgozni az elveket), de ezek kijátszhatók. Külön üzletág alakult ki arra, hogy ezen a téren tanácsokkal lássa el a munkaadókat.

Kérdés, hogy az így logikusnak tűnő szigorítás nem okoz-e komolyabb károkat például az előtakarékossági rendszerben. Az önkéntes nyugdíjpénztárak, de az egészségpénztárak is elsősorban a munkaadói befizetések révén tudtak az elmúlt években növekedni. A nyugdíjpénztáraknál jól látható, hogy amint megszűnik a céges juttatás, a számla azonnal „elhal”, a dolgozó önként már nem folytatja a takarékoskodást.

Egyelőre még nem tudni, hogy a részletes szabályok és összeghatárok miként alakulnak majd. Ebben persze az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak (OÉT) is jelentős szerepe lehet. Emlékezetes ugyanis, hogy a béren felüli juttatásoknál a kabinet javaslata eredetileg 500 ezer forintra, és arányosításra vonatkozott. Ezt változtatta az OÉT a külön megkötés nélküli 400 ezerre, ami az érintettek szerint sokkal rugalmasabb és kedvezőbb megoldás.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.